Poll

Najlepszy kawałek na Heritage to:

Heritage
1 (1.6%)
The Devil's Orchard
6 (9.7%)
I Feel the Dark
6 (9.7%)
Slither
3 (4.8%)
Nepenthe
3 (4.8%)
Häxprocess
11 (17.7%)
Famine
4 (6.5%)
The Lines in My Hand
6 (9.7%)
Folklore
17 (27.4%)
Marrow of the Earth
2 (3.2%)
Pyre
1 (1.6%)
Face in the Snow
2 (3.2%)

Total Members Voted: 45

Author Topic: Heritage  (Read 41260 times)

0 Members i 4 Gości przegląda ten wątek.

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
Odp: Heritage
« Reply #825 on: 2011-09-16, 15:03:03 »
Mam z Rock Serwis info "przekazane do wysyłki". :)

Lucky bastard ;)

hehe nie tylko Luksor:D

No to Panie i Panowie poniedziałek będzie ciekwy (jak nigdy;)). Chociaż jakoś wewnetrznie czuję niepokój po recenzji aibrean ...jakby coś to się razem poprzytulamy ;) chociaż bez urazy, mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby  :> chyba, że opcjonalnie:]
in the name of God the Most High oi!

the_silent_man

« Reply #826 on: 2011-09-16, 15:42:43 »
Do mnie właśnie wysłali czyli na poniedziałek będzie na 100 % :-)
Doesn't mean you should
Just because you can

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #827 on: 2011-09-16, 15:59:24 »
Nowy Opeth jest hitem tygodnia na Rock Serwis! :)
Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind

mr_b

« Reply #828 on: 2011-09-16, 16:04:46 »
Mam z Rock Serwis info "przekazane do wysyłki". :)

Lucky bastard ;)

hehe nie tylko Luksor:D

Mi jeszcze nie wysłali  :(. No ale tyle miesięcy czekałem więc dzień czy dwa mnie nie zbawi :). Po trzech przesłuchaniu mam pozytywne odczucia.

Funnykris

« Reply #829 on: 2011-09-16, 17:07:20 »
Informujemy, że zamówienie nr 174652 zostało zrealizowane.

Przesyłka została wysłana dn. 2011-09-16

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted: 8)
Pierwszy raz od wielu miesięcy kiedy mam nadzieję że weekend minie jak najszybciej  :twisted:
Death is only the personification of the unknown. That unknown is waiting for us.

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #830 on: 2011-09-16, 19:17:03 »
Pyre jak widzę lansują na przebój Opeth z nowej płyty. :twisted:

Mi jeszcze nie wysłali  :(.
Nie przejmuj się. Z Rock Serwisem raz mi się zdarzyło, że w panelu klienta (ani e-mailowo) nie było żadnej notki o przekazaniu do pakowania czy wysyłce, a przesyłka z płytami przyszła następnego dnia. Wszystkie te wpisy pojawiły się dobre trzy dni późnej. :wink:
Seven milestones...
The message of the wind

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
« Reply #831 on: 2011-09-16, 20:05:41 »
A ja i tak wiem, że aibrean zmieni zdanie i doceni album ;) Zawsze tak jest z nowym materiałem - potrzeba czasu, by w pełni docenić jego brzmienie.
True Pagan Winter Crew

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
« Reply #832 on: 2011-09-16, 20:24:59 »
A ja i tak wiem, że aibrean zmieni zdanie i doceni album ;) Zawsze tak jest z nowym materiałem - potrzeba czasu, by w pełni docenić jego brzmienie.

Ja na początku miałam podobne odczucie do aibrean. Morze pitu pitu.
Teraz po milionowym odsłuchaniu jest coraz mniej fragmentów, które mi się radykalnie nie podobają.

Soja

• bad motherfucker
« Reply #833 on: 2011-09-16, 20:44:04 »
Nowy album jest okej.
Tzn.
Nie spodziewałem się wiele po watershit [podoba mi się to określenie] i po przeczytaniu/obejrzeniu wywiadów, więc "okej" = "więcej niż się spodziewałem", "może być, ale bez rewelacji", "można puścić w tle pracując lub obierając ziemniaki", "można puścić w tle i zapomnieć, że się w ogóle czegoś słucha", "można puścić do posłuchania i stwierdzić, że to muzyka co najwyżej do tła".
No właśnie, nie ma na tej płycie nic, na czym mógłbym zawiesić ucho. Album po prostu się zaczyna, przelatuje i kończy. Nuda bida z nędzą z grzybnią z patatajnią. Ale jako tło... okej
pozdro wszystkim!
[edit:] dobra, jeszcze parę słów ode mnie: dla mnie Opeth się skończył po Ghost Reveries, Watershed pokazał, że Mikael może skomponować materiał nie posiadając nań żadnego pomysłu, a Heritage pokazał, że Mikael może nagrać materiał, nie komponując go. Taki shit co Opeth zaprezentował na nowym albumie, to muzycy jak ekipa King Crimson jamowali na kacu w niedzielne poranki ze sraczką i bólem brzucha. Podoba mi się brzmienie płyty i tylko dzięki temu gości ona w moim playerze. Nie ma growlu, nie ma W OGÓLE metalu - ścierpię, na Damnation było podobnie, a album mi się bardzo podoba. Tyle, że Damnation było "epizodem", a po Heritage nie spodziewam się żeby Opeth grał jeszcze w jedynej słusznej konwencji, a tego już nie ścierpię. Po drugie, na Damnation była muzyka, a tu jest pitupywanie. Dziękuję. Zero szacunku dla Mikaela. Od dziś dzień I'm a hater.
« Last Edit: 2011-09-16, 21:01:58 by Soja »
czy pan wie ile kosztuje kilogram ziemniaków?

Milad

• Créative Technologie
    • nazywamy się emilcin_
« Reply #834 on: 2011-09-16, 21:02:43 »
Damnation było po prostu lepsze. To był 100% Opeth, a tu jest już tylko 67%.
No way in from the outside, no way out from within.

metjar

« Reply #835 on: 2011-09-16, 21:19:30 »

Myślę że jest 66,5% Opeth. Nie zasłużyli na szatańskie 66,6% (brak growli).

A tak już na serio to ten album podoba mi się, aczkolwiek lepiej by został on nagrany pod szyldem Mikael Akerfeldt Project. Opeth to ma być klimat, growl i metalowe pier***nięcie!

HOWGH!!!

mona700

« Reply #836 on: 2011-09-16, 21:36:06 »
Opeth to ma być klimat, growl i metalowe pier***nięcie!

HOWGH!!!

Zapomniałeś o podróży przez las i skrajnych emocjach.
Fata viam invenient

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #837 on: 2011-09-16, 21:51:04 »
...lepiej by został on nagrany pod szyldem Mikael Akerfeldt Project.
Szyld jest bez znaczenia. Opeth to Mike i muzycy towarzyszący. Od bardzo dawna. Myślę, że już od czasu MAYH. Komu odpowiada taki układ, to w zespole gra, komu nie, odchodzi. Identycznie było u Czesława Niemena. Działał pod kilkoma szyldami (m.in. Niemen i Akwarele, Niemen Enigmatic, Nemen Aerolit), ale to Mistrz tam rządził, decydował o kierunku artystycznym i bardzo dobrze, że tak było. Dzięki temu muzyka zmieniała się, ewoluowała i miała różne odcienie Niemena geniuszu. Jednym odpowiadał taki odcień, drugiemu inny. Ja akurat najbardziej sobie cenię albumy "Enigmatic", "Marionetki" i "Aerolit", choć innych nagrań także słucham z ogromną przyjemnością. U Majka jest podobnie. Z początku gdy pojawiły się pierwsze informacje o albumie, a potem Diabelski sad, do mojej duszy zakradła się konsternacja. Ale gdy tak się z tą nową estetyką oswajałem, a potem te trzy podejścia do albumu, otworzyłem się na nowe rozdanie i cieszę się, że Majk poszedł na totalny eksperyment, bez oglądania się na oczekiwania fanów. Nowa płyta jest niezwykle intrygująca, świeża, wielowymiarowa i pełna niesamowitych emocji. Jedyne czego bym nie chciał, to w przyszłości kolejnych albumów będących kalką "Heritage". Niech to się dalej rozwija.
Seven milestones...
The message of the wind

vertigo

• Global Moderathor
  • *
  • 'nadaję ci imię jaszczomp'
« Reply #838 on: 2011-09-17, 00:06:45 »
A ja powiedziałbym, że płyta jest niesamowita ze względu na fakt, że nie pamiętam kiedy w swojej opinii tak szybko przeszedłem z etapu "co to $@#%^* ma być?" do fazy "ale to fajne". Po pierwszych przesłuchaniach totalnie nic mi nie zostawało w głowie, natomiast po trzech dniach miałem ochotę puszczać ją w kółko. Wydaje mi się, że im dłużej się tego słucha piosenki stają się spójniejsze. Fakt, większość przejść jest strasznie rwana, ale poszczególne fragmenty utworów które początkowo wydawały mi się nie mieć ze sobą zbyt wiele wspólnego, układają się teraz w całkiem logiczną całość. Poza tym nie zgodzę się ze zdaniem, że brakuje ciekawych linii wokalnych. Mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że wokalnie to jeden z najlepszych i najbardziej zróżnicowanych albumów Opeth do tej pory. Jeżeli coś ma kogoś do niego przyciągnąć to właśnie Akerfeldowe patenty na zaśpiewanie tekstów. Zdaje się Wreath wspominał o tym jak zaraził się fragmentem "God is dead'. Przecież to nie treść powoduje, że ten kawałek jest chwytliwy, tylko właśnie sposób w jaki zostaje zaśpiewany. Szkoda, że teksty same w sobie nie są najwyższych lotów bo łapie się na tym, że sporą część znam już na pamięć.

Voice

• Global Moderathor
  • *
  • Beware of a sharp-edged weapon called human being!
    • Noxiferis
« Reply #839 on: 2011-09-17, 10:50:12 »
I had watched the snow all day.
Falling. It never lets up. All day falling.
I lifted my voice and wept out loud,
"So this is life?".

lofty-success